Η ΦΤΟΧΟΠΟΙΗΣΗ ΕΝΟΣ ΕΘΝΟΥΣ ΕΙΝΑΙ Η ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΝ ΤΈΛΕΙ ΗΘΙΚΑ…

ΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ TO «KATAΚΤΑΣ» 
ΜΕ ΔΑNΕΙΑ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΟΙ ΒΟMΒΕΣ…

Γράφει ο Γεωκών
Ότι ανήκε στους λαούς , σήμερα ανήκει στις πολυεθνικές  της Λέσχης  Μπίλντεμπεργκ. Προδόθηκαν οι λαοί από τις δοτές ηγεσίες τους και έχασαν τα πάντα. 
Κεφάλαια και αγορές παραδόθηκαν στα αφεντικά της Λέσχης. Αν καταλάβει κάποιος τι συμβαίνει στην Ελλάδα, μπορεί να καταλάβει τι συμβαίνει στη Βρετανία, στη Γαλλία, στη Γερμανία κλπ..
Όλοι οι ηγέτες της Ευρώπης είναι επιλεγμένοι από τη Λέσχη. Δεν υπάρχει καμία εξαίρεση και σε κανέναν τομέα. Όλοι τους “διορισμένοι” να υπηρετούν τα αφεντικά τους εις βάρος των λαών που τους ψηφίζουν. 

Το ίδιο συμβαίνει και με τα συλλογικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι πάντες είναι επιλογές της Λέσχης.
Γνωρίζει η Λέσχη να ελέγχει πρόσωπα. Όποιος αντιδρά, δεν πάει απλά σπίτι του, αλλά φυλακή για διαφθορά. Ποιος μπορεί να γνωρίζει τη διαφθορά καλύτερα από τον ίδιο τον διαφθορέα;
Οι δοσίλογοι της νέας εποχής. Δεν φοράνε πλέον κουκούλες κι ούτε κρύβονται όπως οι προκάτοχοί τους. Σήμερα φοράνε πανάκριβα ρούχα και τα πρόσωπά τους προβάλλονται στα περιοδικά των αφεντικών τους
Δεν έχει σημασία πώς κατακτάς έναν χώρο. Σημασία έχει πώς μπορείς να παραμείνεις σ’ εκείνον τον χώρο, διατηρώντας τη “λεία” σου. Είτε δηλαδή με όπλα είτε με πονηριά, όταν κατακτάς έναν χώρο εις βάρος του λαού του, είναι δεδομένο ότι χρειάζεσαι προστασία, προκειμένου να συνυπάρξεις με τα θύματά σου. Τα θύματα, τα οποία στην πρώτη μεγάλη ανάγκη για επιβίωση είναι βέβαιον ότι θα στραφούν εναντίον σου. 
Χρησιμοποίησαν και πάλι το κύριο “όπλο” τους. Το χρήμα. Με τον υπερδανεισμό που επιχείρησαν, προκάλεσαν μια απίστευτου μεγέθους “ανατάραξη” των ανθρώπινων πληθυσμών. 
Αυτό ήταν μέσα στις επιδιώξεις τους, γιατί με τον τρόπο αυτόν νόμιζαν ότι θ’ αποκτούσαν “μοχλούς” ελέγχου απέναντι στα θύματά τους. Τα εθνικά συμφέροντα των λαών τούς απειλούσαν και προσπάθησαν να τα διασπάσουν.
 Η εθνική ομοιογένεια μέσα στο κάθε κράτος τούς έκανε ορατούς και αυτοί ως κλέφτες ήθελαν να παραμείνουν αόρατοι. Θέλησαν δηλαδή ν’ ανακατέψουν  την “τράπουλα” των πληθυσμών, για να εξασφαλίσουν άμυνες.
 Θέλησαν να μετατρέψουν  τις κοινωνίες σε “πολυπολιτισμικές” και “πολυεθνικές”, προκειμένου να επιβιώνουν και οι ίδιοι μέσα σ’ αυτές, χωρίς να προκαλούν τα θύματά τους.
Στις υπανάπτυκτες χώρες ο υπερδανεισμός κατέστρεψε τα κράτη και προκάλεσε μια πρωτοφανή “ασφυξία” στους λαούς τους.
 Με αυτόν τον τρόπο δημιουργήθηκαν συνθήκες μετακίνησης των πληθυσμών, εφόσον υπήρχε πρόβλημα επιβίωσης γι’ αυτούς. Δεν μπορούσαν οι άνθρωποι να επιβιώσουν στις λεηλατημένες και κατεστραμμένες πατρίδες τους. 
Δημιουργώντας αυτήν την “τάση” με την εξουσία που διέθεταν πάνω στις κυβερνήσεις των πιο ανεπτυγμένων κρατών και με το “άλλοθι” του ανθρωπισμού τις υποχρέωσαν να διατηρούν τις “πόρτες” των κρατών τους αν όχι “ορθάνοικτες” τουλάχιστον “μισάνοικτες”.
Γι’ αυτόν τον λόγο τα “κτήνη” επένδυσαν στον “ανθρωπισμό” παγκοσμίως. Ελέγχουν τα πάντα μέσα από τις λεγόμενες μη κυβερνητικές οργανώσεις. Οργανώσεις, οι οποίες χρηματοδοτούνται από τους ίδιους τους λαούς, για να στρέφονται εναντίον τους. 
Οργανώσεις, οι οποίες επιτρέπουν στους Εβραίους να ελέγχουν τα πάντα μέσα στις χώρες που τους ενδιαφέρουν και να εκβιάζουν όποιον τους απειλεί. 
Οργανώσεις, οι οποίες έχουν κατηγορηθεί για τα πιο απίστευτα εγκλήματα και όμως έχουν “αποσιωποιηθεί” από τα διεθνή ΜΜΕ. Εγκλήματα, τα οποία ξεκινάνε από το δουλεμπόριο και το trafficking μέχρι το εμπόριο βρεφών και ανθρώπινων οργάνων.
Όλες αυτές οι οργανώσεις ελέγχονται από τους ίδιους ανθρώπους. Τους ανθρώπους της λέσχης Μπίλντεμπεργκ. 
Αρκούσε όμως αυτό; Όχι βέβαια. Υπήρχε πρόβλημα στο ποιοτικό επίπεδο. Αυτοί οι μετανάστες ήταν φτωχοί άνθρωποι και μια οικονομική κρίση θα τους “χτυπούσε” πρώτους και δεν ήταν σίγουρο ότι θα τους έφερνε απόλυτα στο δικό τους “στρατόπεδο”. 
Ήταν φτωχοί εργαζόμενοι και δεν ήταν σίγουρη η σύγκρουση συμφερόντων με τους γηγενείς και επίσης φτωχούς εργαζόμενους. Άρα έπρεπε να δημιουργήσουν άμυνα με καλύτερα για τους ίδιους ποιοτικά χαρακτηριστικά. 
Έπρεπε δηλαδή να πάρουν μέτρα, που θα δημιουργούσαν “εποίκους” με πραγματικά χαρακτηριστικά εποίκων. Με χαρακτηριστικά, που συνδέονται με την έννοια της ιδιοκτησίας και άρα που θα τους ταύτιζαν απόλυτα μαζί τους, ανεξαρτήτως της οικονομικής κατάστασης.
Δημιουργήθηκε δηλαδή ένα “κύμα” ξένων αγοραστών ακινήτων σε φτωχότερες χώρες. Εκατομμύρια βορειοευρωπαίων έκαναν στην κυριολεξία “απόβαση” στη Μεσόγειο. 
Με φτηνά δάνεια αγόραζαν σπίτια και γη στις μεσογειακές χώρες. Ισπανία, Γαλλία, Ιταλία, Ελλάδα, Κύπρος, Τουρκία, γέμισαν με “επενδυτές” της συμφοράς. Εκατομμύρια τέτοιους. Αυτό το “κύμα” ήταν κατευθυνόμενο. 
 Γιατί;  Για τον ίδιο λόγο που κατεύθυναν τους φτωχούς μετανάστες στις πιο ανεπτυγμένες χώρες. Για ν’ αποκτήσουν μαζική άμυνα, σε περίπτωση κατά την οποία θα αμφισβητούνταν η παρουσία τους. 
Με τον τρόπο αυτόν διέλυσαν την κοινωνική συνοχή των κρατών, που ήταν θύματά τους. Διέβρωσαν και αλλοίωσαν σε τέτοιον βαθμό τα συλλογικά συμφέροντα των λαών, που είναι να απορεί κάποιος πώς ακόμα κατορθώνουν αυτά τα κράτη και επιβιώνουν στα παλιά τους σύνορα. 
Σήμερα στην Ελλάδα, για να καταλάβει κάποιος τις αναλογίες, υπάρχουν ξένοι ιδιοκτήτες και εργαζόμενοι, οι οποίοι, αν είχαν μεταφερθεί από τους Γερμανούς στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, οι Έλληνες ακόμα θα ήταν στα βουνά. 
Στα πιο απόρρητα σχέδια των ναζιστών για την Ελλάδα υπήρχε σχέδιο μεταφοράς εποίκων στην Ελλάδα, το οποίο σε μεγέθη ήταν σχεδόν αστείο μπροστά σ’ αυτό που συμβαίνει σήμερα. 
Στην ιδανική για εκείνους κατάσταση φιλοδοξούσαν να κουβαλήσουν εξακόσιους χιλιάδες εποίκους. Οι ναζιστές κατακτητές ήταν πιο επιεικείς προς τους Έλληνες απ’ ότι οι “κατακτητές” σήμερα.
Μιλάμε για μια κατάσταση εφιαλτική. Μια κατάσταση, η οποία, αν “εκραγεί”, δεν γνωρίζουμε τι συνέπειες θα έχει. Γιατί είμαστε τόσο απόλυτοι; Γιατί απλούστατα οι Έλληνες σχεδόν “έχασαν” την πατρίδα τους, χωρίς να το καταλάβουν. 
Γιορτάζουν τις εθνικές τους “επετείους” και δεν αντιλαμβάνονται ότι έχασαν το “αντικείμενο” αυτών των “επετείων”. Τι σημαίνει πρακτικά αυτό; 
Σε μια γερασμένη Ελλάδα των εκατομμυρίων συνταξιούχων και της υπογεννητικότητας μια μεγάλη μερίδα των ενεργών εργαζομένων είναι αλλοδαποί. Σε μια Ελλάδα των δέκα εκατομμυρίων ανθρώπων υπάρχουν πάνω από δύο εκατομμύρια αλλοδαπών εργαζομένων


https://oimos-athina.blogspot.com/2019/10/blog-post_28.html

Κατασχέσεις και πλειστηριασμοί σε 1.168.438 φορολογούμενους -Σαρωτικοί έλεγχοι

ΑΣΤΡΑΨΕ ΚΑΙ ΒΡΟΝΤΗΞΕ Η ΑΑΔΕ
Το πλήθος των οφειλετών για τους οποίους λήφθηκαν μέτρα το 2018 ανήλθε σε 1.168.438 (μοναδικά ΑΦΜ) έναντι 1.050.077 το 2017. 


Το ποσοστό των οφειλετών υπό αναγκαστικά μέτρα είσπραξης της φορολογικής διοίκησης ανήλθε το 2018 σε 64% έναντι στόχου 59%, αλλά για το 2019 ο πήχης ανεβαίνει στο 66%, δείγμα του ότι η ΑΑΔΕ θα σφίξει κι άλλο τα λουριά.ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΕΝΩΘΟΥΜΕ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ, ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΝΟΜΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΑΑΔΕ;;;

ΘΑ ΧΑΘΟΥΝ ΣΠΙΤΙΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΤΟΥ ΑΠΛΟΥ ΠΟΛΙΤΗ, ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΑΘΑΡΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΧΡΩΣΤΑΝΕ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΣΕ ΕΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ,  ΚΑΙ ΘΑ ΠΕΡΙΕΛΘΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟ-ΟΒΡΙΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΕΙΣΒΟΛΕΙΣ… ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΗΞΟΥΝ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΟΒΡΙΟΥΣ!

ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΑΦΥΠΝΙΣΤΕΙΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΕΝΩΘΟΥΜΕ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ ΕΧΘΡΟΥ;;;Καλλιόπη ΣουφλήΓιώργος Παππούς
Άλλο να το ακούς κι άλλο να το βλέπεις γραμμένο στο χαρτί.

Η ουσία είναι ότι η ΑΑΔΕ με λιγότερες κινήσεις- κοινώς με λιγότερες κατασχέσεις- κατάφερε να βάλει στο ταμείο περισσότερα σε σύγκριση με το 2017 από το «βουνό» οφειλών των 104 δις ευρώ, αφού πλέον «χτυπάει» στοχευμένα μέσα στη δεξαμενή των 4 εκατομμυρίων φορολογούμενων που χρωστάνε στην εφορία. 
Τα νούμερα, σε κάθε περίπτωση, ζαλίζουν. Το συνολικό ληξιπρόθεσμο υπόλοιπο την 01/01/2019 διαμορφώθηκε σε 104,365 δισεκατ. €. Από αυτά, σε ρύθμιση έχει υπαχθεί ποσό μόλις 3,698,9 δισεκατ. €, ήτοι ποσοστό 3,5%! 

Σημειώνεται, ότι το πραγματικό, αφαιρούμενων των χαρακτηρισμένων ως ανεπίδεκτων είσπραξης οφειλών, συνολικό ληξιπρόθεσμο υπόλοιπο της 01/01/2019, ανέρχεται σε 86,255,9 δις εκατ. €, αλλά το πραγματικά εισπράξιμο είναι μόλις 8,484 δισ. € δηλαδή  το 8,1% του συνολικού ληξιπρόθεσμου υπολοίπου! 

Πώς κινήθηκε η ΑΑΔΕ τους προηγούμενους μήνες; Με μαχαίρι και τσεκούρι: 

 • 816.721 κατασχέσεις στα χέρια τρίτων με μείωση 52,5% σε σχέση με τις 1.719.733 παρεμβάσεις του 2017
 • 15.884 προγράμματα πλειστηριασμού με μείωση 13,6% σε σχέση με 18.792 το 2017
 • 22.298 παραγγελίες κατάσχεσης με μείωση 5,6% έναντι 23.620 το 2017
 • 8.350 υποθήκες με αύξηση 97,8% έναντι των 4.222 του 2017.
 •  
 •  


Το πλήθος των οφειλετών για τους οποίους λήφθηκαν μέτρα το 2018 ανήλθε σε 1.168.438 (μοναδικά ΑΦΜ) έναντι 1.050.077 το 2017. 

Το ποσοστό των οφειλετών υπό αναγκαστικά μέτρα είσπραξης της φορολογικής διοίκησης ανήλθε το 2018 σε 64% έναντι στόχου 59%, αλλά για το 2019 ο πήχης ανεβαίνει στο 66%, δείγμα του ότι η ΑΑΔΕ θα σφίξει κι άλλο τα λουριά.

Όσον αφορά τις κατανομές, ανά κατηγορία ποσού οφειλής, του πλήθους των οφειλετών και του ποσού των αντίστοιχων οφειλών τους, του συνολικού ληξιπρόθεσμου υπολοίπου της 01/01/2019 παρατηρείται ότι: 

 • ποσοστό 87,4% των οφειλετών (3.554.463 οφειλέτες), με βασική οφειλή μικρότερη των 5 χιλ. €, διακρατούν το 2,4% (2.465,8 εκατ. €) του συνολικού ληξιπρόθεσμου υπολοίπου της 01/01/2019
 • ποσοστό 1,1% των οφειλετών (42.877 οφειλέτες), με βασική οφειλή μεγαλύτερη των 100 χιλ. €, διακρατούν το 89,5% (93.378,0 εκατ. €) 
 • στις ενδιάμεσες κατηγορίες βασικής οφειλής από 5 χιλ. € έως 100 χιλ. €, ποσοστό 11,5% των οφειλετών (467.410 οφειλέτες) διακρατούν το 8,2% (8.521,2 εκατ. €) του συνολικού ληξιπρόθεσμου υπολοίπου της 01/01/2019.Σχετικά με την παλαιότητα του συνολικού ληξιπρόθεσμου υπολοίπου των 104.365,0 εκατ. € της 01/01/2019 παρατηρούνται τα ακόλουθα:

 • ποσοστό 83,3% προέρχεται/αφορά την χρονική περίοδο έως 30/11/2016 
 • ποσοστό 16,7% προέρχεται/αφορά την χρονική περίοδο 01/12/2016 έως 01/01/2019.Ειδικά όσον αφορά στους μεγάλους οφειλέτες, που τους «χειρίζεται» η Ειδική Μονάδα Είσπραξης, το συνολικό χαρτοφυλάκιο περιλάμβανε 4.010 υποθέσεις οφειλετών άνω του 1,5 εκατ. €. Από τις υποθέσεις αυτές επιλέχθηκαν βάσει κριτηρίων και ανατέθηκαν στους ελεγκτές 263 υποθέσεις. Από την παρακολούθηση των υποθέσεων και τη λήψη όλων των αναγκαστικών μέτρων το 2018, οι εισπράξεις ανήλθαν σε 846,7 εκατ. €. Μέσω των στοχευμένων δράσεων είσπραξης (ανεξαρτήτως οφειλής) της ΕΜΕΙΣ κατά το έτος 2018 εισπράχθηκαν 5,3 εκατ. €, και μέσω των ρυθμίσεων OCW 0,5 εκατ. € (εξωδικαστικός)

Κάντε το όπως η Ισλανδία

Κάντε το όπως η Ισλανδία

  06 Ιουνίου 2019, 9:56 πμ  

Διαβάστε παρακάτω πώς κατάφερε η Ισλανδία να μεταμορφώσει ριζικά τους έφηβούς της από τους πιο βαρείς πότες της Ευρώπης που ήταν μέχρι και πριν από 20 χρόνια, σε πιο υγιείς και ευτυχισμένους πολίτες σήμερα. 
  Εκτός από μεγάλη χρήση αλκοόλ, το 23% των νέων της Ισλανδίας παραδέχονται ότι κάπνιζαν κάθε μέρα.    Τα διάφορα εκπαιδευτικά προγράμματα που δοκιμάστηκαν για να κόψουν οι νέοι αυτές τις ολέθριες συνήθειές τους, δεν έφεραν αποτέλεσμα. Κάποια στιγμή, επιστήμονες από την ψυχολογική κοινότητα της χώρας έσκυψαν πάνω στο πρόβλημα για να καταλάβουν όλα τα δεδομένα τους, και να βρουν μια λύση εφικτή. Επικέντρωσαν την προσοχή τους κατ’ αρχάς, όχι σε αυτούς που έκαναν κατάχρηση αλκοόλ, αλλά σε εκείνους που δεν έπιναν καθόλου.    Τα πρώτα πράγματα που διαπίστωσαν, και μάλιστα πολύ εύκολα, ήταν ότι: (α) οι γονείς τους ξόδευαν περισσότερο χρόνο μαζί τους, (β) επιδίδονταν σε συχνές εξωσχολικές δραστηριότητες, και (γ) δεν ξενυχτούσαν έξω.    Αντίθετα, οι άλλοι που έπιναν πολύ αλκοόλ, διαπιστώθηκε ότι συχνά είχαν να διαχειριστούν προβλήματα οικογενειακού άγχους, βαριεστιμάρας και νωθρότητας.    Έτσι, έφτιαξαν και έβαλαν μπροστά ένα πρόγραμμα ενθάρρυνσης των νέων να ασχοληθούν με άλλες δραστηριότητες. Να ενεργοποιηθούν. Να γίνουν πιο κοινωνικοί. Να μην κλείνονται στον εαυτό τους, μπροστά σε μια οθόνη. Έβαλαν τις βάσεις, δημιούργησαν τις υποδομές (χωρίς γραφειοκρατία και άλλα γνωστά σε εμάς… θεσμικά εμπόδια), και προσφέρθηκαν στους έφηβους μουσική, χορός, και συμμετοχή σε συλλόγους τέχνης.    (Μπορεί να ακούγεται απλοϊκό, αλλά δεν είναι. Προηγήθηκε σοβαρός σχεδιασμός, πολλή δουλειά και, προπαντός πλήρης στήριξη από την κυβέρνηση και όλους τους εκπαιδευτικούς φορείς. Χωρίς ατέλειωτες κουβέντες …).    Το συγκεκριμένο σχέδιο με τις πιο πάνω δραστηριότητες βοήθησε τους νέους να ξεφύγουν από την ατομικότητά τους και τον πολύ στενό κύκλο των λίγων τους φίλων, που και αυτοί παρόμοια προβλήματα εξάρτησης είχαν, και να αισθανθούν μέλη μιας ομάδας. Ότι ανήκουν κάπου.    Επίσης, η κυβέρνηση πρόσφερε σε κάθε οικογένεια (αρχικά στην πρωτεύουσα Ρέικιαβικ, όπου το πρόβλημα ήταν ιδιαίτερα οξυμένο) περίπου €280 τον χρόνο ανά παιδί, ως επιπλέον κίνητρο για να παίρνει μέρος στις δραστηριότητες αυτές.    Μέχρι το 2012, το 42% των νέων 15-16 ετών κατάφερε να ασχολείται με ένα άθλημα 4 φορές την εβδομάδα, και ακόμα συνεχίζει.   Τα σχολεία έκαναν και εξακολουθούν να κάνουν τακτικά μαθήματα στους γονείς για το πώς να ξοδεύουν περισσότερη ώρα με τα παιδιά τους. Αυτό, αποδείχθηκε ότι βοήθησε πάρα πολύ, αφού γρήγορα διπλασιάστηκε ο ποιοτικός χρόνος που περνούν κάθε εβδομάδα με τους γονείς τους, παιδιά που μέχρι πρόσφατα παραδέχονται πως μπορεί να περάσουν και μέρες που να μην ανταλλάξουν στο σπίτι άλλη κουβέντα από ένα σκέτο «γεια», «τι θα φάμε;» και «ό,τι έχει».   Στην Ισλανδία είναι παράνομο να πουλάς καπνικά προϊόντα σε νέους κάτω των 18, και αλκοόλ κάτω των 20 ετών. Επίσης, είναι παράνομο να είναι εκτός οικίας αργά τα βράδια παιδιά κάτω των 16. Ο αριθμός των νέων που τώρα δηλώνει ότι μέθυσαν έστω μία φορά σε έναν μήνα, έπεσε κατά 90%. Και μόλις 3% των εφήβων 15-16 παραδέχτηκαν ότι άναψαν και κάπνισαν κανονικό ή άλλο τσιγάρο.    Σήμερα, οι έφηβοι της Ισλανδίας χαρακτηρίζονται ως οι «πιο καθαρά ζώντες» στην Ευρώπη. Σύμφωνα με το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, το ισλανδικό μοντέλο μπορεί να βοηθήσει εκατομμύρια παιδιά και σε άλλες χώρες. Η αντικατάσταση βλαβερών συνηθειών με εξωσχολικές δραστηριότητες και με περισσότερο ποιοτικό χρόνο με την οικογένεια, είναι μια καλή και αποτελεσματική συνταγή.   Για περισσότερα για το πώς η Ισλανδία άλλαξε τις κακές συνήθειες των νέων, διαβάστε εδώ: wef.ch/2OEa7Mp   Το World Economic Forum, που είναι η πηγή αυτού του κομματιού της στήλης σήμερα, είναι ένας διεθνής οργανισμός για τη συνεργασία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα προς όφελος του κοινού συμφέροντος. Η λογική της συνεργασίας υπερισχύει εκείνης που λέει ότι αυτά τα πράγματα, όπως η ροπή των νέων προς το κάπνισμα και το αλκοόλ, και άλλα πολλά, είναι θέμα της κυβέρνησης. Της όποιας κυβέρνησης. Για παράδειγμα, στη συγκεκριμένη περίπτωση της Ισλανδίας, συνέπραξαν θαυμάσια ψυχολόγοι και κοινωνικοί λειτουργοί από παντού. Κι ίσως πρέπει αυτό να γίνει οδηγός και για μας.    * Τα στοιχεία που παρουσιάζονται σε αυτό το θέμα, είναι από έρευνα του Mosaic Science. (mosaicscience.com)
* Φωτογραφία: Reuters, Ivan Alvarado     Χρήστος Μιχαηλίδης

Δείτε Γιατί Έρχονται Οι «Πρόσφυγες» Στην Ελλάδα Και Πως Τους Περιμένουν Οι… Τραπεζικές Κάρτες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΑΡΕΣ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΞΥΠΝΗΣΤΕ….—Δείτε Γιατί Έρχονται Οι «Πρόσφυγες» Στην Ελλάδα Και Πως Τους Περιμένουν Οι… Τραπεζικές Κάρτες

Διαβασμένοι και μιλημένοι έρχονται αυτοί που κάποιοι αποκαλούν «πρόσφυγες και μετανάστες». Αντιθέτως εμείς οι «ιθαγενείς» ιδέα δεν έχουμε…

Διαβασμένοι και μιλημένοι έρχονται αυτοί που κάποιοι αποκαλούν «πρόσφυγες και μετανάστες». Αντιθέτως εμείς οι «ιθαγενείς» ιδέα δεν έχουμε…
Δείτε παρακάτω τι γνωρίζουν οι άνθρωποι από Ασία και Αφρική, και θα καταλάβετε γιατί διακινδυνεύουν την ζωή τους ώστε να περάσουν στην Ελλάδα.
Έτοιμες τραπεζικές κάρτες γεμάτες λεφτά, «διά τας πρώτας ανάγκας»…

Να λοιπόν η εξήγηση για το που βρήκε το θάρρος ο «πρόσφυγας» και χτυπούσε το χέρι του στο τραπέζι του διευθυντή της Μόριας, (το αποκάλυψε ο ίδιος ο διευθυντής όταν παραιτήθηκε), ρωτώντας τον «Που είναι τα λεφτά μου;; Πού είναι το σπίτι μου;;»

Κι όταν κάποιοι μιλούν για εσκεμμένη εισβολή στην Ευρώπη, θεωρούνται φασίστες…
Το παρακάτω είναι από μετάφραση της Google
Από το MATI GR
ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ;
Η Ελλάδα Cash Alliance (GCA) είναι μια συνεργασία μεταξύ της Ύπατης Αρμοστείας των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες (UNHCR) και πέντε διεθνών ΜΚΟ που αποτελείται από Καθολική Υπηρεσία Αρωγής, Διεθνής Επιτροπή Διάσωσης, Mercy Corps, Διεθνής Ομοσπονδία της Ερυθρός Σταυρός και πορτοφόλι του Σαμαρείτη.
Η GCA συστάθηκε για να εναρμονίσει την παροχή ταμειακής βοήθειας προς την των προσφύγων και των αιτούντων άσυλο στη χώρα, η οποία παραδίδεται μέσω της κάρτας UNHCR Greece Cash Alliance.
Σύμφωνα με την πολιτική της Ύπατης Αρμοστείας των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες για τις παρεμβάσεις με βάση τα μετρητά και τις δεσμεύσεις του Μεγάλου Παζαριού για τα μετρητά,
Η GCA μεγιστοποιεί τις δεξιότητες και την εμπειρία μεταξύ των συμμετεχόντων εταίρων.
Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες χρησιμοποιεί επίσης το εναρμονισμένο σύστημα για την παροχή βοήθειας σε μετρητά για την εφαρμογή της επιχορήγησης πολλαπλών χρήσεων
του προγράμματος «Υποστήριξη έκτακτης ανάγκης για την ένταξη και τη διαμονή» (ESTIA), το οποίο χρηματοδοτείται από την Πολιτική Προστασία και Ανθρωπιστική Βοήθεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ECHO), η οποία παρέχει στέγαση και βοήθεια σε μετρητά των προσφύγων και των αιτούντων άσυλο.
ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΤΗΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ
Το σύστημα παράδοσης μετρητών βασίζεται σε:
• Τυποποιημένα κριτήρια επιλεξιμότητας για παροχή μετρητών από το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής.
• Μία ενιαία βάση δεδομένων για τους πρόσφυγες και τους αιτούντες άσυλο (η βάση δεδομένων proGres v4 της UNHCR), η οποία περιλαμβάνει τις επιλέξιμες οι δικαιούχοι των οποίων τα αρχεία ενημερώνονται σε μηνιαία βάση για την αποφυγή επικαλύψεων και απάτης κατά τη σύλληψη την υψηλή κινητικότητα και το νομικό καθεστώς του πληθυσμού.
• Ένας πάροχος χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών που μεταφέρει κεφάλαια στις κάρτες GCA των προσφύγων της UNHCR
και των αιτούντων άσυλο βάσει της βάσης δεδομένων proGres v4 μετά από τις οδηγίες και την έγκριση της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.
• Μια ενιαία τραπεζική κάρτα με μετρητά από την UNHCR σε μηνιαία βάση μετά από πιστοποίηση των συνεργατών
και την επικύρωση.
• Ένα τυποποιημένο ποσό συνδρομής σε μετρητά1
βάσει του μεγέθους της οικογένειας και του είδους της παρεχόμενης βοήθειας.
• Ένα ενιαίο πλαίσιο παρακολούθησης και αξιολόγησης με συμφωνημένους δείκτες αποτελεσμάτων και αποτελεσμάτων.
• Κοινή γραμμή βοήθειας2 σε οκτώ γλώσσες για να απαντήσει σε ερωτήσεις των προσφύγων σχετικά με το πρόγραμμα μετρητών και Αντιμετώπιση πιθανών προβλημάτων με την κάρτα.
• Κοινά υλικά και πρωτοβουλίες επικοινωνίας σε οκτώ γλώσσες που απευθύνονται σε πρόσφυγες και αιτούντες άσυλο.
Το πρόγραμμα είναι ενσωματωμένο στο σύστημα διαχείρισης χρηματικών συνδρομών της UNHCR, το CashAssist,
η οποία προσφέρει άμεση σύνδεση μεταξύ του συστήματος καταχώρισης και του παρόχου χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών. Συντελεί τον εντοπισμό και την παρακολούθηση της παροχής βοήθειας σε μετρητά στους πρόσφυγες και τους αιτούντες άσυλο. Το CashAssist είναι ενσωματωμένο στην τελευταία έκδοση του παγκόσμιου συστήματος καταγραφής και διαχείρισης υποθέσεων της UNHCR, Προφίλ Παγκόσμιο Σύστημα Εγγραφής για Συνεργασίες (proGres v4).
Το CashAssist βελτιώνει την υπευθυνότητα και συμμορφώνεται με τις απαιτήσεις ελέγχου, διασφαλίζοντας παράλληλα την προστασία των δεδομένων.
1 Η αξία της μεταβίβασης βασίζεται στο Καλάθι Ελάχιστων Δαπανών που ορίζεται από την Ομάδα Εργασίας Μετρητών σε συμφωνία με την Ελληνική Κυβέρνηση. Ορίζεται παρακάτω το ποσό που δόθηκε στις ευάλωτες ελληνικές οικογένειες από το σύστημα κοινωνικής προστασίας.
2 Επιπλέον, σε όλες τις περιοχές υπάρχουν επίσης γραφεία υποστήριξης της UNHCR για την προστασία, όπου οι οικογένειες των προσφύγων μπορούν να αναφέρουν ή να τεκμηριώσουν τυχόν αλλαγές των οικογενειακών βιολογικών δεδομένων.
Μπορούν επίσης να λάβουν βοήθεια αν έχουν προβλήματα με την κάρτα μετρητών και τα υπόλοιπα ελέγχου.
ΕΠΙΤΕΥΓΜΑΤΑ
Από την αρχή του προγράμματος, η GCA έχει παράσχει βοήθεια σε μετρητά σε όλους τους επιλέξιμους πρόσφυγες
και αιτούντες άσυλο μέσω της ενιαίας κάρτας μετρητών GCA της UNHCR, καθώς και την επαλήθευση και την εγγραφή όλων
δικαιούχους σε μία βάση δεδομένων.
Τα ακόλουθα έχουν επιτευχθεί από την GCA:
• Πλήρης μετάβαση από ξεχωριστές κάρτες εταίρων σε ενιαία κάρτα μετρητών GCA της UNHCR με όλες τις πληρωμές
που εκτελείται από την UNHCR.
• Η UNHCR και οι εταίροι της έχουν εγγραφεί επιλέξιμοι πρόσφυγες και αιτούντες άσυλο στη βάση δεδομένων proGres v4
και πραγματοποιούν μηνιαίες ασκήσεις επαλήθευσης. Αυτό θα διασφαλίσει ότι μόνο οι πρόσφυγες και οι αιτούντες άσυλο που είναι φυσικά παρόντες στη χώρα λαμβάνουν μετρητά. Εάν όχι, οι κάρτες τους ακυρώνονται αυτόματα για την πρόληψη της απάτης και της αλληλεπικάλυψης.
• Η παροχή ταμειακής βοήθειας έχει αυξηθεί, φτάνοντας τους πρόσφυγες σε όλη την Ελλάδα με 100% κάλυψη των επιλέξιμων δικαιούχων σε επίσημους χώρους καθώς και εκείνων που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα στέγασης της UNHCR και των ΜΚΟ.
• Η παρακολούθηση μετά τη διανομή καταδεικνύει τη θετική επίδραση της βοήθειας σε μετρητά στην προστασία, όπως π.χ.
τη μείωση των αρνητικών μηχανισμών αντιμετώπισης των προσφύγων και των αιτούντων άσυλο και τη βελτίωση της ικανότητάς τους να ζήσουν με αξιοπρέπεια.

ΠΟΛΛΑΠΛΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΤΙΜΩΝ

Η βοήθεια σε μετρητά με τη μορφή επιχορηγήσεων πολλαπλών χρήσεων (MPG) προορίζεται να καλύψει τα τρόφιμα (αν όχι προσωρινά που παρέχονται από το ελληνικό κράτος), τις μεταφορές, την επικοινωνία, το σχολικό υλικό και την ιατρική, καθώς και τα είδη ένδυσης και χειροτεχνίας προϊόντα υγιεινής. Τα MPG δεν καλύπτουν το καταφύγιο, το οποίο παρέχεται μέσω του συστήματος διαμονής ή τις κυβερνητικές περιοχές υποδοχής προσφύγων. Η συνολική αξία των MPG εξαρτάται από το μέγεθος του νοικοκυριού και είναι σύμφωνη με τα ποσά που παρέχονται στον πληθυσμό υποδοχής από το ελληνικό κράτος μέσω του καθαρού εισοδήματος ασφαλείας πρόγραμμα.
Οι στόχοι των επιχορηγήσεων πολλαπλών χρήσεων είναι:
• Να επιτρέψει στους πρόσφυγες και τους αιτούντες άσυλο να ανταποκριθούν στις βασικές ανάγκες τους με επιλογή.
• Συμβολή σε αποτελέσματα προστασίας, όπως η μείωση των αρνητικών μηχανισμών αντιμετώπισης.
• Διακοπή δαπανηρής τροφοδοσίας, τροφίμων και μη φαγητών.
• Υποστήριξη της ένταξης των προσφύγων με τις τοπικές κοινότητες και αγορές.
• Βελτίωση και σταδιακή ενίσχυση της τοπικής οικονομίας
ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ?
Οι πρόσφυγες και οι αιτούντες άσυλο που τυγχάνουν βοήθειας σε μετρητά εκδίδουν μια κάρτα μετρητών GCA της UNHCR μία φορά και έχουν μηνιαία συνάντηση με τους εταίρους της GCA προκειμένου να πιστοποιήσουν την παρουσία τους στη χώρα και τους συνέχιση της επιλεξιμότητας για βοήθεια σε μετρητά.
Μια απόδειξη τυπώνεται επίσης με τις λεπτομέρειες της κάρτας και τον αριθμό καταχώρησης proGres v4, για τον οποίο έχει σημασία
Οι εταίροι της GCA θα μπορούν να βοηθούν τους πρόσφυγες να αντιμετωπίζουν τυχόν προβλήματα που ενδέχεται να προκύψουν με τις κάρτες τους (π.χ. έλεγχο του υπολοίπου της κάρτας, αναφορά τυχόν απωλειών, κλοπής, κακής τοποθέτησης, αλλαγή ή ανάκληση του αριθμού PIN).
Κάθε μήνα οι συγκεντρωτικοί κατάλογοι επιλέξιμων προσφύγων μεταφορτώνονται στο CashAssist της UNHCR.
Πληρωμή
οι οδηγίες μεταβιβάζονται αυτόματα στο FSP, χρησιμοποιώντας τα προγράμματα proGres v4 και CashAssist. Το FSP φορτώνει τις κάρτες με μετρητά. Οι πρόσφυγες χρησιμοποιούν κάρτα και PIN για να αποσύρουν μετρητά από σημεία μετρητών ή να πληρώνουν για αγαθά και υπηρεσίες στο καταστήματα. Τα κεφάλαια μπορούν να αποσύρονται μόνο στην Ελλάδα. Αν οι προσπάθειες γίνονται εκτός Ελλάδας, οι κάρτες είναι αυτόματες και μπλοκάρονται. Ο φορέας παροχής χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών ενημερώνει την UNHCR εάν συμβεί αυτό.
ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΛΕΞΙΜΟΙ
Τα κριτήρια επιλεξιμότητας για παροχή βοήθειας σε μετρητά έχουν συμφωνηθεί με τις ελληνικές αρχές και με την Ευρωπαϊκή Ένωση
Πολιτική Προστασία της Ένωσης και Ανθρωπιστική Βοήθεια (ECHO).
Οι πρόσφυγες και οι αιτούντες άσυλο που είναι επιλέξιμοι περιλαμβάνουν εκείνους που:
• Έφτασαν στην Ελλάδα μετά την 1η Ιανουαρίου 2015.
• Έχουν καταχωρηθεί από τις ελληνικές αρχές και συνεχίζουν να
κατοικούν στη χώρα.
• Έχετε είτε:
– Μια προκαταχώριση ή πλήρης εγγραφή με το Ασύλου
Υπηρεσία.
– Κάθε άλλο έγκυρο επίσημο έγγραφο που έχει εκδοθεί από την Ελληνική Κυβέρνηση, όπως μια έγκυρη αστυνομική σημείωση.
• Είναι άνω των 18 ετών.
• Να ζείτε σε καθορισμένες περιοχές ή σε ενοικιαζόμενα καταλύματα (πρόσφυγες οι κάτοικοι σε ανεπίσημους οικισμούς εξαιρούνται από το καθεστώς).
• Δεν απασχολούνται σε ΜΚΟ ή οργανισμό του ΟΗΕ.
• Δεν απασχολούνται και λαμβάνουν μισθό.

Για το πρωτότυπο κείμενο στα αγγλικά, ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ
mati-gr-news
thesecretrealtruth
Share on twitterShare on facebook

 https://katohika.gr/ellada/deite-giati-erchontai-oi-prosfyges-stin-ellada

Ή ΤΑΝ Ή ΕΠΙ ΤΑΣ – Άγνωστη λέξη η δειλία στην Αρχαία Σπάρτη!

Ή ΤΑΝ Ή ΕΠΙ ΤΑΣ – Άγνωστη λέξη η δειλία στην Αρχαία Σπάρτη!

H πιο τρομερή πολεμική μηχανή του αρχαίου κόσμου. Ο σπαρτιάτικος στρατός ήταν, ίσως, η πιο τρομερή πολεμική μηχανή του αρχαίου κόσμου.
Αυτή η πολεμική μηχανή με την απίστευτη πειθαρχεία και εκπαίδευση κατάφερνε πολύ καλά για αιώνες να καλύπτει το μεγαλύτερο και βασικότερο ελάττωμά της, που βεβαίως δεν ήταν άλλο από την αριθμητική της σύσταση.

Οι Σπαρτιάτες οπλίτες φορούσαν πάντα κόκκινο μανδύα, γιατί κάλυπτε το αίμα εάν πληγώνονταν και επίσης, κατά το Λυκούργο, τρόμαζε κατά κάποιο τρόπο τον αντίπαλο.
Στις μάχες οι Σπαρτιάτες οπλίτες δεν φορούσαν σανδάλια, αλλά πήγαιναν ξυπόλητοι, για να διατηρείται πιο σταθερή η φάλαγγα.
Στη Σπάρτη υπήρχε η αντίληψη ότι οι στρατιώτες έπρεπε να γυρίσουν από τη μάχη νικητές ή πεθαμένοι, αν και δεν υπήρχε νόμος που καταδίκαζε αυτούς που εγκατέλειπαν τη μάχη, αλλά αυτοί τότε περιθωριοποιούνταν από την κοινωνία, όπως ο Αριστόδημος που έφυγε από τις Θερμοπύλες με διαταγή του Λεωνίδα να ειδοποιήσει ότι οι Έλληνες είχαν περικυκλωθεί.
Είναι χαρακτηριστικό ότι πριν πάνε στη μάχη, όταν η μητέρα έδινε την ασπίδα στο γιο της, έλεγε «ή ταν, ή επί τας», δηλαδή «ή με αυτήν θα γυρίσεις νικητής ή επάνω σε αυτήν νεκρός».
Την εποχή του Πελοποννησιακού Πολέμου, όλες οι ασπίδες των Σπαρτιατών είχαν γραμμένο το γράμμα Λ (λάμδα), που αντιπροσώπευε τη Λακεδαιμονία.
Είναι χαρακτηριστικό επίσης ότι άφηναν μακριά μαλλιά και χτενίζονταν πριν τις μάχες, που θεωρείτο την εποχή εκείνη κυρίως προ σπαρτιατικό χαρακτηριστικό.
Την Αρχαϊκή Εποχή φορούσαν κορινθιακό κράνος, περικνημίδες και μπρούτζινο θώρακα, αν και μετά τους Περσικούς Πολέμους, όταν και οι πόλεμοι έγιναν πιο ανοιχτοί αντικατέστησαν τον μπρούτζινο θώρακα με το λινοθώρακα ή με τον πιο ελαφρύ εξώμη.
Κύρια όπλα τους ήταν το δόρυ, η ασπίδα και το ξίφος.
Την εποχή του Κλεομένη του Γ’, τον 3ο αιώνα π.Χ., ο σπαρτιάτικος στρατός εξοπλίστηκε με την μακεδονική σάρισα.
Δειλός εχαρακτηρίζετο οποιοσδήποτε πολίτης,οπλίτης της αρχαίας Σπάρτης υποχωρούσε εμπρός στον εχθρό, άνευ εντολής που αφορούσε τέτοιον τακτικό ελιγμό, εάν λιποτακτούσε και τέλος εάν αιχμαλωτίζετο.
Αποτέλεσμα αυτού του γεγονότος ήταν το να χάσει τα πολιτικά του δικαιώματα και να υποβιβασθεί από την πρωτεύουσα τάξη των Ομοίων σε αυτήν των Μειόνων.
Η αντιμετώπιση των δειλών ήταν τελείως διαφορετική στην Σπάρτη από ότι στην υπόλοιπη Ελλάδα.
Στις διάφορες Ελληνικές πόλεις συνήθως, δεν επιβάλετο κάποια ιδιαίτερη ποινή.
Διατηρούσαν το δικαίωμα της συναναστροφής με τους γενναίους συμπολεμιστές τους εντός και εκτός στρατεύματος.
Αντιθέτως στην Σπαρτιατική κοινωνία η δειλία θεωρείτο το μεγαλύτερο όνειδος και η αυτοκτονία ήταν απολύτως προτιμητέα.Αναφέρω παρακάτω τις κοινωνικές συνθήκες στις οποίες ζούσε ο Σπαρτιάτης που υποτίθεται ότι δείλιασε στην μάχη.
Πάντως κατά την προσωπική μου γνώμη θεωρώ απίθανο να υπήρξε ποτέ τέτοιο φαινόμενο.
Οι μόνες περιπτώσεις που επέζησαν ήταν παρανοήσεις εντολών στην μάχη,ή πρωτοβουλίες για διαφορετική δράση εκτός εντολών, πού τιμωρήθησαν για λόγους αρχής και μόνον.
Πραγματική δειλία δεν αναφέρθηκε ποτέ.
Αντιθέτως απίστευτη εμμονή για την νίκη, όσο και αν αυτή η οδός συναντούσε τον θάνατο.
1.Έχανε τα πολιτικά του δικαιώματα.
2.Απεμακρύνετο από την κοινή ζωή στην συσκοινία που αποτελούσε το κέντρο της ζωής μαζί με το στρατόπεδο.
3.Αποκλειόταν απο αθλοπαιδειές και χορού.
4.Δεν γινόταν αποδεκτός στην Εκκλησία του Δήμου δηλ την Απέλλα,ισχυρώτατο λαικό όργανο δημοκρατικής διοικήσεως.
5.Απουσίαζε η σύζυγος κατ εντολήν των νόμων από την οικία ώστε να μην έρχεται σε επαφή μαζί του και ταυτοχρόνως οι κόρες, εάν υπήρχαν,διαβιούσαν σε κατ οίκον περιορισμό.
6.Υπόκειτο στον εξευτελισμό, ανά πάσα στιγμή να ξυλοκοπείται από οποιοδήποτε άλλο πολίτη ήθελε να τον ταπεινώσει, δίχως να του παρέχεται δικαίωμα από τον νόμο να προσφύγει σε αυτόν
7.Οι συμπολίτες του δεν συνομιλούσαν καν μαζί του
8.Όταν εσυναντάτο με άλλον πολίτη έπρεπε να παραμερίσει ταπεινούμενος, και ήταν αναγκασμένος να δίδει την θέση του όταν ευρισκόταν καθήμενος σε οπιονδήποτε την ζητούσε, ακόμη και εάν αυτός ήταν νεώτερος.
9.Του απηγορεύετο να περιποιείται τον εαυτόν του και να καλωπίζεται.
10.Κατά την διάρκεια της μάχης ο βασιλεύς στρατηγός είχε δικαίωμα να εκτελέσει επί τόπου όποιον αντιλαμβανόταν να απομακρύνεται δολίως από το πεδίο της συγκρούσεως.
Ο οπλίτης ο οποίος στο πεδίο της μάχης θα εδείλιαζε, έθετε σε άμμεσο κίνδυνο την ζωή του,την ζωή των συντρόφων του και όλου του στρατεύματος φυσικά, αφού ανήκαν όλοι σε ένα πλέγμα πλήρως λειτουργικό.
Πρόδιδε τον εαυτόν του,τα πιστεύω του,την Πατρίδα,τους συμπολεμιστές,τις οικογένειες όλων,την Σπάρτη.
Η Φάλαγξ έφθασε στο τεχνικό αποκορύφωμα της, μέσω της Λακωνικής πολεμικής πρακτικής.
Η Φάλαγξ όμως προϋπέθετε υπερβολικά σφιχτή τάξη,ζυγούς,οργάνωση.
Το παραμικρό ατόπημα,εκουσίως η ακουσίως, μετεδίδετο σαν ενεργειακό κύμα, που κατέστρεφε όλο το στράτευμα.
Ή τουλάχιστον το επηρέαζε σφόδρα.
Αυτό το γνώριζαν όλοι άριστα,το γνώριζε και η Σπαρτιάτισσα μητέρα που λόγω σοφίας και γνώσεως των συνθηκών, εδιδε εντολή στον ένστολο γιό της Η ΤΑΝ Η ΕΠΙ ΤΑΣ δηλ να γυρίσει νικητής μεταφέροντας την Ασπίδα του η να τον φέρουν νεκρόν επάνω σε αυτήν.
Η έννοια της τιμής και της ανδρείας, μαζί με το διαρκώς ζείν κατά φύσιν και διαρκώς φιλοσοφείν, ήταν ο πυρήνας της Λακωνικής ζωής.
Η κοσμοθεωρία του Σπαρτιάτου, αφορούσε την Ορθή αντιμετώπιση της Ζωής και του Θανάτου.
Των δυο αλληλένδετων όψεων.
Των δύο πυλών που η μία οδηγεί στην άλλη.
Ας μην ξεχνούμε το πανάρχαιο έθιμο της ταφής των νεκρών στα προαύλια των οικιών ,και μάλιστα κατά το ήμισυ μέσα στην γη,ώστε να γίνεται ορατή η τρομερή μεταβολή του σώματος και να κατανοούν όλοι την φθαρτή φύση της ύλης.
Ή μάλλον τον εν γένει προορισμό της να μεταβάλλεται, αφού θάνατος πλήρης δεν νοείται, ούτε ανυπαρξία φυσικά.
Η κοινωνική ζωή, μαζί με την ζωή του στρατοπέδου αλλά και τις πολεμικές επιχειρήσεις ήταν κυρίως εκπαίδευση, πρακτική, και υλοποίηση των Ιδεών της Σπάρτης.
Ο Πόλεμος δεν αποσκοπούσε σε νίκες για εξουσία και υλικές απολαβές παρά μόνον σε διαρκή εφαρμογή σκέψεως,θεωρημάτων, στρατηγημάτων που αποτελούσαν το εκπαιδευτικό σύστημά τους. Κυρίως όμως ήταν το αναγκαστικό μέσον εγκαθιδρύσεως Πολιτευμάτων Άμεσης Δημοκρατίας στις Ελληνικές Πόλεις Κράτη. Απαραίτητη λοιπόν η συνεχής πίστης σε ιδανικά, η ατελείωτη επιμονή για την πραγματοποίηση των στόχων.Και πρωτίστως Αρετή. Πολεμική Αρετή.
Το άλλο άκρον από αυτό της δειλίας.
Αν αναλογισθούμε τούς ατελείωτους πολέμους που ιστορικά, η Σπάρτη πήρε μέρος, και μάλιστα πολλούς εξ αυτών, τους εξετέλεσε μόνη,απορούμε πώς, συγκεκριμένος αριθμός ανθρώπων, οι οποίοι, αποτελούσαν τους πολίτες και φυσικά τον στρατό της Σπάρτης, υπερβολικά μικρός με οποιοδήποτε μέτρο συγκρίσεως, κατάφερε να κυριαρχήσει, ενώ το αναμενόμενο θα ήταν να έχει εξαφανισθεί όλος ο πληθυσμός της σε ελάχιστα χρόνια.
Αντιθέτως η Σπάρτη ως δύναμις, αλλά και ως ιδέα, διήρκεσε τουλάχιστον κατά τους μετριοπαθεστέρους υπολογισμούς μια ολόκληρη Χιλιετία.
Συνεχίζοντας μέσω της Ρώμης και όλων των άλλων συνεχιστών να θριαμβεύει.
Αυτό οφείλετο στην απαράμιλλη στρατηγική της που όμως εβασίζετο, στο βαθμό τόλμης και θελήσεως για δράση και πραγματοποίηση των σχεδίων,των πολιτών, οπλιτών της Σπάρτης.
Κατανοούμε πιστεύω, ότι η Σπάρτη ήταν ένα εγχείρημα που αφορούσε την ίδια,την Ελλάδα και τον κόσμο γενικότερα. Αφορούσε τον πολιτισμό και την αληθινή, πρακτική φιλοσοφία, δηλ την ίδια την Ζωή
Η Αρετή γενικώς ,και η Ανδρεία ειδικώτερα ήταν τα κλειδιά της επιβιώσεως και της επιτυχίας.
Η Δειλία εσήμαινε πλήρη αποτυχία στην προσωπική φιλοσοφική πορεία του κάθε ατόμου και φυσικά της ίδιας της Σπάρτης ως Ιδέας,Προτύπου και Πράξεως. ΑΡΧΑΙΑ ΣΠΑΡΤΗ ΣΤΡΑΤΟΣΗ ΤΑΝ Η ΕΠΙ ΤΑΣ

Πέτσας: Ο Τσίπρας έκανε προεκλογική καμπάνια με τα λεφτά των Ελλήνων-

-Ενώ εσείς στη προεκλογική σας καμπάνια ξοδέψατε λεφτά που βγάλατε με τον ιδρώτα σας καθίκια!

ΚΛΕΦΤΑΡΑΔΕΣ ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ !

«Ο κ. Τσίπρας έκανε προεκλογική καμπάνια με τα λεφτά των Ελλήνων , ο Κυριάκος Μητσοτάκης τους τα επιστρέφει» σχολιάζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Στ. Πέτσας. Δηλώνει πως «ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τόσο θράσος, που εγκαλεί τη νέα κυβέρνηση για τα ποσά που αυτός έχει ήδη ξοδέψει από τον Μάιο, μετατρέποντας τον προϋπολογισμό σε χορηγό της προεκλογικής του καμπάνιας» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Στέλιος Πέτσας.

Πρόσθεσε πως “συγκεκριμένα, μπροστά στο φάσμα της επερχόμενης ήττας του, ο κ. Τσίπρας διοργάνωσε στις 7 Μαΐου 2019 φιέστα στο Ζάππειο στην οποία δήλωσε ότι έχει «εξασφαλίσει» για το 2019 ποσό ύψους 1,14 δισ. ευρώ για τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση (πλην ροφημάτων) και στην ενέργεια, καθώς και για τη χορήγηση της δήθεν «13ης σύνταξης». Εν συνεχεία, ο υπουργός Οικονομικών κ. Τσακαλώτος δήλωνε (14 Μαΐου 2019) ότι «δυστυχώς δεν υπάρχει δημοσιονομικό περιθώριο για να μειωθεί ο ΦΠΑ και για τα σερβιριζόμενα ροφήματα σε καταστήματα»”. Συμπλήρωσε ότι “ο ΣΥΡΙΖΑ παραδέχτηκε ότι εξάντλησε από τον Μάιο όλο τον δημοσιονομικό χώρο του 2019”.
Ο κ. Πέτσας ανέφερε ότι “είναι προφανές ότι ο κ. Τσίπρας, αντί για το Δεκέμβριο, όπως γινόταν τα προηγούμενα χρόνια, έσπευσε να μοιράσει προεκλογικά από τον Μάϊο το 1 από τα 10 ευρώ που έπαιρνε συστηματικά με την υπερφορολόγηση από τις τσέπες όλων των Ελλήνων” και κατέληξε λέγοντας “αντίθετα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιστρέφει στους Έλληνες όσα τους πήρε η κυβέρνηση Τσίπρα, ήδη από φέτος με τη μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% για σχεδόν 5 εκατομμύρια φορολογούμενους. Επιπλέον, διατηρεί όλα τα υφιστάμενα επιδόματα και προσθέτει μόνιμα μέτρα στήριξης των Ελλήνων τα οποία ανακοινώθηκαν στη ΔΕΘ και θα ενσωματωθούν στον Προϋπολογισμό του 2020»”.

Ο Ελληνας θα πληρωνει οταν γεννουν οι λαθρο!!!!!!

Ο Ελληνας θα πληρωνει οταν γεννουν οι λαθρο!!!!!!

Επίδομα γέννησης και σε μετανάστες εξήγγειλε η υφυπουργός Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου, με δηλώσεις της στον Alpha, μιλώντας για τα μέτρα στήριξης των οικογενειών και τους δικαιούχους του επιδόματος των 2.000 ευρώ. Οταν γεννάει ο Χασαν θα πληρώνουν οι Ελληνες…Ετσι όλοι οι Λαθρο που οι γυναίκες τους κάνουν 6-8 παιδιά η κάθε μια για να εισπράττουν
επιδόματα κ.α  500 ευρώ μηνιαίως για το κάθε παιδί που όλα αυτά θα αλλοιώσουν το πληθυσμό της Χώρας τώρα θα εισπράτει και 2.000 ευρώ για κάθε γέννα!!!! Η ΝΔ που ανέλαβε κυβέρνηση αντί να τα ρυθμίσει  αντικαθιστά το Ελληνικό πληθυσμό!!! Ειδικότερα, η υπουργός τόνισε: «To δημογραφικό είναι ένα εθνικό πρόβλημα, δεν έχει πολιτικό πρόσημο, είναι ένα πρόβλημα στο οποίο όλοι πρέπει να συμβάλλουμε. Αναγγείλαμε το επίδομα των 2000 ευρώ για κάθε γέννα. Ξεκινάει 1/1/2020 και πηγαίνει σε όλες τις γέννες που γίνονται στην Ελλάδα, ως μερική λύση του δημογραφικού». Όσον αφορά τα εισοδηματικά κριτήρια, ανέφερε: «Είναι γύρω στο 10% του υψηλότερου εισοδήματος, κι αυτό όχι γιατί κάνει πολύ μεγάλη δημοσιονομική διαφορά αλλά για να υπάρχει μια αίσθηση δικαίου και αναλογικότητας  στους πολίτες». Παράλληλα, σημείωσε: «Η πολιτική μας είναι ότι θα το παίρνουν Έλληνες πολίτες και θα το παίρνουν και οι πολίτες των ευρωπαϊκών χωρών, όπως ορίζει το πολιτικό δίκαιο. Αυτό που κοιτάμε είναι να μην υπάρξει αδικία ως προς πολίτες τρίτων χωρών που μένουν πάρα πολλά χρόνια στην Ελλάδα». Σε ερώτηση για το αν θα λάμβανε το επίδομα η οικογένεια Αντετοκούνμπο, η κ. Μιχαηλίδου είπε: «Βέβαια. Εκεί θα βασιστούμε πάνω σε βάση που υπάρχει για άλλα επιδόματα. Ασφαλώς όταν κάποιος είναι κάτοικος της χώρας, μπορεί να μην είναι υπήκοος, αλλά κάτοικος π.χ. για δέκα χρόνια, που είναι αυτό που εμείς εξετάζουμε, γιατί να μην του δίνεται και το επίδομα, όπως δίνεται και στους υπόλοιπους πολίτες». Κλείνοντας, επισήμανε για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς πως «το 2020 δουλεύουμε ώστε κανένα παιδί να μην μείνει εκτός βρεφονηπιακών σταθμών».
 amazonios.net

Η Μπακογιάννη λέει πως θα τιμήσει την Συμφωνία των Πρεσπών

Δείτε το ντοκουμέντο της ντροπής: Η Μπακογιάννη λέει πως θα τιμήσει την Συμφωνία των Πρεσπών

Για όσους νόμιζαν πως επρόκειτο περί γλωσσικού ατοπήματος η δήλωση της Ντόρας Μπακογιάννη σχετικά με την στήριξη της Συμφωνίας των Πρεσπών, ίσως θα πρέπει να αναθεωρήσουν…


Σε 34» η Ντόρα Μπακογιάννη βάζει την «ταφόπλακα» στο Σκοπιανό,  «τελειώνοντας έτσι 3.500 χρόνια ελληνικής ιστορίας.

«Θα τηρήσουμε και θα τιμήσουμε την συμφωνία των Πρεσπών»  λέει η Ντόρα Μπακογιάννη στις 12/9/19. προδιαγράφοντας με τέτοιες δηλώσεις τον ακρωτηριασμό της Ελληνικής κυριαρχίας και ιστορίας, αλλά και άλλες μεγάλες εθνικές ήττες.

Κόβει ο Μητσοτάκης το κοινωνικό μέρισμα για να δώσει επίδομα γέννας και στις μουσουλμάνες !

Αυξημένες οι δαπάνες λόγω και επιδόματος παιδιού

Σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού, σε τροποποιημένη ταμειακή βάση, για την περίοδο Ιανουαρίου – Αυγούστου 2019, παρουσιάζεται έλλειμμα στο ισοζύγιο του κρατικού προϋπολογισμού ύψους 1.591 εκατ. ευρώ έναντι στόχου για έλλειμμα 4.976 εκατ. ευρώ που έχει περιληφθεί στην εισηγητική έκθεση του Προϋπολογισμού 2019, για το
αντίστοιχο διάστημα του 2019 και ελλείμματος 2.677 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2018.
Το πρωτογενές αποτέλεσμα διαμορφώθηκε σε πλεόνασμα ύψους 2.903 εκατ. ευρώ, έναντι στόχου για πρωτογενές έλλειμμα 272 εκατ. ευρώ και πρωτογενούς πλεονάσματος 1.124 εκατ. ευρώ για την ίδια περίοδο το 2018.
Το ύψος των καθαρών εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού ανήλθε σε 33.127 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 2.421 εκατ. ευρώ ή 7,9 % έναντι του στόχου που έχει περιληφθεί για το 2019 στην εισηγητική έκθεση του προϋπολογισμού 2019.
Η σημαντική αυτή αύξηση οφείλεται κυρίως στα κάτωθι γεγονότα:
· Είσπραξη ποσού 1.119 εκατ. ευρώ που αφορά στο τίμημα (εκτός ΦΠΑ) της επέκτασης της σύμβασης παραχώρησης του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, που είχε αρχικά εκτιμηθεί ότι θα εισπραχθεί στο έτος 2018.
· Είσπραξη ποσού 644 εκατ. ευρώ από ANFAs τον Μάιο 2019 που δεν είχε προβλεφθεί στον Προϋπολογισμό 2019.
Τα συνολικά έσοδα του κρατικού προϋπολογισμού ανήλθαν σε 36.107 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 2.739 εκατ. ευρώ ή 8,2% έναντι του στόχου.
Η ακριβής κατανομή μεταξύ των κατηγοριών εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού θα πραγματοποιηθεί με την έκδοση του οριστικού δελτίου.
Οι επιστροφές εσόδων ανήλθαν σε 2.980 εκατ. ευρώ, αυξημένες κατά 319 εκατ. ευρώ από το στόχο (2.661 εκατ. ευρώ).
Τα έσοδα του Προϋπολογισμού Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) ανήλθαν σε 1.521 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 38 εκατ. ευρώ έναντι του στόχου.
Ειδικότερα, τον Αύγουστο 2019 το σύνολο των καθαρών εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού ανήλθε στα 4.539 εκατ. ευρώ αυξημένο κατά 287 εκατ. ευρώ σε σχέση με τον μηνιαίο στόχο.
Τα συνολικά έσοδα του κρατικού προϋπολογισμού ανήλθαν σε 5.007 εκατ. ευρώ, αυξημένα έναντι του μηναίου στόχου κατά 354 εκατ. ευρώ.
Τα έσοδα του ΠΔΕ ανήλθαν σε 374 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 285 εκατ. ευρώ έναντι του στόχου.
Οι επιστροφές εσόδων του Αυγούστου 2019 ανήλθαν σε 468 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση κατά 66 εκατ. ευρώ έναντι του μηνιαίου στόχου (402 εκατ. ευρώ).
Οι δαπάνες του κρατικού προϋπολογισμού για την περίοδο Ιανουαρίου – Αυγούστου 2019 ανήλθαν στα 34.718 εκατ. ευρώ και παρουσιάζονται μειωμένες κατά 965 εκατ. ευρώ έναντι του στόχου (35.683 εκατ. ευρώ). Οι κυριότερες αιτίες της εμφανιζόμενης αρνητικής απόκλισης είναι:
α) η μειωμένη δαπάνη τόκων, έναντι του στόχου κατά 205 εκατ. ευρώ,
β) η υποεκτέλεση του ΠΔΕ κατά 380 εκατ. ευρώ και
γ) οι μικρότερες έναντι του στόχου, πληρωμές οπλικών συστημάτων κατά 251 εκατ. ευρώ, οι οποίες δεν επηρεάζουν άμεσα το δημοσιονομικό αποτέλεσμα, καθότι σύμφωνα με την μεθοδολογία ESA το έλλειμμα επηρεάζεται από τις φυσικές παραλαβές.
Μειωτικά έναντι του στόχου λειτούργησε και η πίστωση ύψους 982 εκατ. ευρώ, που είχε προβλεφθεί προκειμένου να υπάρχει η δυνατότητα πληρωμής, κατά το έτος 2019, των εφάπαξ χρηματικών ποσών του νόμου 4575/2018 σε περίπτωση μη ολοκλήρωσης των πληρωμών εντός του 2018 (στις πιστώσεις υπό κατανομή). Επισημαίνεται ότι οι πληρωμές που υλοποιήθηκαν έως και τον Αύγουστο του 2019 και αφορούν σε υπουργικές αποφάσεις εκδοθείσες το 2018, ήταν ύψους 326 εκατ. ευρώ.
Αντίθετα, αυξητικά έναντι του στόχου λειτούργησε η μεταβίβαση στον ΕΦΚΑ 971 εκατ. ευρώ για την χορήγηση της 13ης σύνταξης.
Στις πιστώσεις υπό κατανομή συμπεριλαμβάνονται μεταξύ άλλων και οι πιστώσεις του τακτικού αποθεματικού, οι οποίες κατά την διάρκεια του έτους μεταφέρονται σε άλλες μείζονες κατηγορίες για την πραγματοποίηση των σχετικών πληρωμών.
Οι δαπάνες του κρατικού προϋπολογισμού για την περίοδο Ιανουαρίου – Αυγούστου 2019 παρουσιάζονται αυξημένες σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2018 κατά 928 εκατ. ευρώ, κυρίως λόγω:
α) των αυξημένων επιχορηγήσεων προς τους ΟΚΑ κατά 874 εκατ. ευρώ κυρίως για την χορήγηση της 13ης σύνταξης και την καταβολή οικογενειακών επιδομάτων τα οποία πλέον εμφανίζονται στις «Μεταβιβάσεις», ενώ το 2018 ήταν στην κατηγορία «Κοινωνικές Παροχές»,
β) των αυξημένων πληρωμών για τόκους κατά 693 εκατ. ευρώ και
γ) των αυξημένων δαπανών ΠΔΕ κατά 523 εκατ. ευρώ.
Με αντίρροπο χαρακτήρα (μειωμένη δαπάνη σε σχέση με πέρυσι) κινήθηκαν οι πληρωμές για καταπτώσεις εγγυήσεων, κατά 826 εκατ. ευρώ.
Ειδικότερα, τον Αύγουστο 2019 το σύνολο των δαπανών του κρατικού προϋπολογισμού ανήλθε στα 4.262 εκατ. ευρώ μειωμένο κατά 338 εκατ. ευρώ σε σχέση με τον μηνιαίο στόχο, με κυριότερη αιτία την υποεκτέλεση του ΠΔΕ κατά 217 εκατ. ευρώ.

Μισό εκατομμύριο ευρώ του Νίκου Παππά σε τράπεζα της Γερμανίας;

Παύλος ΚιρκασίδηςΜισό εκατομμύριο ευρώ του Νίκου Παππά σε τράπεζα της Γερμανίας.
Το ποσόν λένε “δεν μπορεί να δικαιολογηθεί”.
Μαλακίες. Φυσικά και μπορεί. 
Καθάρματα ήταν, όχι ηλίθιοι να βγάζουν τέτοιες βρωμοδουλειές χωρίς το “διάφορο”… Και μάλλον τέτοια ποσά είναι για τα…
έξοδα κινήσεως.
Να ψάξουν τα άλλα, τα κανονικά. Δεν μπορεί μια ολόκληρη κυβέρνηση ελεεινών αλητών να ξεπούλησε τη χώρα τζάμπα. (Τα λέγαμε χρόνια. Δεν τα λέμε τώρα).
Παύλος Κιρκασίδης Εκτός κι αν τα κράταγε στην άκρη για το πρώτο σέρβις του διαστημόπλοιου.

στις Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 16, 2019